Tarmokas isomünsterinseisojia

Tarmokas pentu metsästyskaveriksi?

 Isomünsterinseisoja sopii perheisiin joissa riittää intoa koiran kanssa touhuamiseen ja ollaan valmiita tarjoamaan koiralle rodunomaista työtä eli monipuolista metsästykseen liittyvää puuhaa. Pelkästään seurakoiraksi isomunsteri ei sovi, mutta saadessaan tarpeeksi aktiviteetteja, se on loistava perhekoira vapaa-ajalla ja sopii lisäksi moniin muihinkin harrastuksiin. Koira vaatii selkeät rajat ja hyvän peruskoulutuksen ollakseen mukava perheenjäsen ja luotettava harrastuskaveri.

Ehdoton edellytykseni on, että pennut pääsevät metsästäviin koteihin. Kiinnostus koe- yms.toimintaa kohtaan on plussaa. Erilaisia ja -kokoisia treeni-/metsästystapaamisia koirille voidaan järjestää ;)  Tukea ja apua saa muutoinkin tarpeen mukaan.


Jos kiinnostuit ota yhteyttä ja kysy lisää !

taru . lamminen @ hotmail . com   tai   0400 727 750 / Taru 


Sijoitusnarttu Tarmokas Oonamiina on astutettu 21.-25.3.-21 Abor von Overndorf illa. Pennut syntyivät 25.5.-21 Tarkemmat tiedot P-pentueen sivultaIsä Abolla on kaer kokeesta AVO 2 palkinto ja näyttelystä EH. Lonkat: B/B ja kyynärät 0/0.

Emä Miinalla ei ole parilla koekäynnillä ollut onni myötä. Sisaruksilla sekä emälinjassa on kyllä hyvin koepalkintojakin. Näyttelystä EH. Lonkat: A/A ja kyynärät 0/0. 

Sekä isä että emä ovat molemmat vielä nuoria, vasta nelivuotiaita ja varsinainen paras käyttöura vielä edessä. Ja kuten kaikkeen muuhunkin, on korona vaikuttanut myös näyttely- ja koekäynteihin koirilla, joten luotan nyt itseeni ja omaan arviointikykyyni koirien oikeanlaisista ja toisiaan täydentävistä ominaisuuksista.


 

21.03.-21 Pariskunta Abo ja Miina


Tuhdisti voidaan, vielä viikko...

Koska kuitenkin tulee kyselyitä; mitä ehtoja, maksaa jne... niin tässä jotain alustavasti: Tapauskohtaisesti voi tulla muutoksia tai poikkeuksia. 

Käytän Suomen kennelliiton koiran myyntisopimusta, jonka perusmyyntiehdot ovat pohjana. Pennut luovutetaan el.lääkärin tarkastamina kirjallisen raportin kera ja useampaan kertaan madotettuina. Tunnistusmerkintä ja rekisteritodistus kuuluvat tietysti mukaan.

Pennusta maksetaan käytännössä 1000 €, edellyttäen että koira lonkka- ja kyynärkuvataan. 
(Sopimuksessa sitoutetaan seuraavasti: Normaalihinta 1250€, alennettu hinta 1000 €, alennuksen syy lonkka+kyynärkuvausehto.)  

Pennun hintaan kuuluu henkilökohtaista yksilöllistä opastusta, neuvontaa ja koulutusapua tarpeen mukaisesti kasvattajan toimesta. Kasvattaja järjestää myös tapaamisia kasvateille esim. omalla tilalla tai munsteripäivien yhteyteen. 

Ilmoitan pentujen omistajat rotujärjestön eli saksanseisojakerhon, sekä Suomen münsterikerhon jäseniksi, jos uusi omistaja ei ennestään niihin kuulu. Ensimmäisen vuoden jäsenyys on näinollen ilmainen ja sitä voi jatkaa halutessaan maksamalla jäsenmaksun seuraavana vuotena.

Pennun hintaan sisältyy junkkari-kokeen osallistumismaksu tai vaihtoehtoisesti jonkin muun omistajan haluaman samanhintaisen nuo-luokan kaer-kokeen osallistumismaksu.

Lisäksi pennun mukana tulee aloituspaketti, jossa mm. leluja, panta + talutin, herkkuja ja ruokaa. (Ruokaa ja tarvikkeita voi ostaa myös erittäin edullisesti lisää)  

Pennun sitovasti varanneet (250,- varausmaksuna) saavat jo etukäteen sähköisesti runsaan tietopaketin rodusta, koulutuksesta yms. -Ruokinta- hoito ja kasvatus/koulutusohjeista tulee myös paperilla lyhyt tiivistetty versio pennun mukana, johon on kirjattu myös juuri kyseistä pentua koskeva erityisinformaatio.


Pentu valitaan yhteistyössä tulevan perheen kanssa. Valitsen sopivan tuntuiset omistajat "mutu"- tuntumalla haastattelujen perusteella ja varsinaisia erityisehtoja ei metsästyskäytön ja hyvien koiranpito aikeiden lisäksi ole.

Sopimukseen kirjataan myös: Jos koira aiotaan myydä tai lopettaa, on kasvattajaa informoitava asiasta ja kasvattaja voi lunastaa koira tarvittaessa tai avustaa uuden kodin löytämiseksi.  

Perinteisiä sijoitus sopimuksia en juurikaan tee, koska se on hankalaa tällaisen käyttörodun kyseessä ollen ja käyttötulosvaatimuksien takia, mutta seuraavanlainen mahdollisuuskin on: Jos narttu osoittautuu jalostuskelpoiseksi, eikä omistajaperhe ole kiinnostunut pennuttamisesta, voimme jälkikäteen sopia nartun vuokraamisesta pentueen teettämiseksi kasvattajan piikkiin. (Käytännössä maksan koiran hinnan takaisin ja maksan kaikki pentueeseen liittyvät kustannukset)
Latest comments