Granitsan Teoreticheskaja

" TIRA "

3kk

Granitsan Teoreticheskaja  - " Tira / Tirppa  "

Synt. 24.11.2013

i: G-Mamai 

Venäläistaustainen Baltiassa asuva aito työkoira, jolla II-dipl. villisialta.  Suvussa tuloksia villisialta, karhulta yms. Näyttelystä isällä ROP.

e: Pihkatapin Granitsa  

Hirv AVO 1 , Lint AVO 3 , suvussa paljon hyviä näyttöjä antaneita koiria. Näyttelystä; vasert 

Tirppa käytettiin lonkkakuvissa, kun se heitti helposti peitsille ja vähänkään pidemmillä lenkeillä alkoi myös onnahdella. Kuvat olivat aika karut, lonkkamaljat olivat aivan epämuodostuneet... polvet ja selkä olivat kyllä kunnossa. Sille ei otettu virallista lausuntoa kennelliitosta.

 

Tirpalla oli kyllä taipumukset ja vietit kunnossa metsästykseen, mutta Tirpan ura metsästykoirana jäi ikävä kyllä kesken, koska se ei kyennyt enää liikkumaan pitkiä matkoja yhtäjaksoisesti lonkkiensa takia. Näyttelystä sille ei saatu palkintoa, sillä sielläkään se ei saanut täyttä kierrosta puhdasta ravia. Tuomari kyllä oli pahoillaan ja kehui että muutoin koira on todella hieno. Myöskin suunniteltu jalostuskäyttö kariutui lonkkien takia.

3kk

Tirppaa oli oikein reipas ja rohkea ilmeikäs koiranalku, jolla sopivasti vilkkautta, sinnikkyyttä ja jääräpäisyyttä, mutta se on sopivassa suhteessa myös harkitsevainen eikä provosoidu tai rähjää liian herkästi. Omaa tahtoa ja fiksuuttakin löytyy rutkasti. Eli oikein sopivan luonteinen meidän laumaamme ja toiveisiimme :)

Tirppa muutti myöhemmin Vanhempieni luokse viettämään seurakoiran päiviä, johtuen sekä sen nivelongelmista, jotka estivät lopulta metsästyskäytön kokonaan, että meidän muiden narttujen kanssa alkoi pikkuhiljaa tulla riitoja laumanjohtaja Cardan kuoleman jälkeen. Se kyllä nautti olla huomion keskipisteenä ja oli lähiseudun lasten suosikki halinallukka :) 

26.01. Vauva poseeraus molemmin puolin

Latest comments