2008 Uutisia, kuulumisia, ajankohtaista & päivityksiä...
Täältä löytyy ajankohtaiset kuulumiset, tulokset ym asiat ja tapahtumat, sekä vinkit päivityksistä jne ...

9.11.

Kävimme aiemmin Miskan kanssa fasaanitilalla treenamassa ja tarkistamassa josko sitä kannattaisi ilmoittaa vielä kokeeseen. Päätimme sitten sen ilmoittaa kun totesimme sen mahdollisuuksien koepalkintoon olevan noin 50%. Kokeessa sitten "tuuri" puuttui peliin ja vei Miskan mahdollisuudet sillä se ei tietenkään kestänyt sellaista tilannetta kuin kokeessa tuli; Heti Cardan riistatilanteen jälkeen oli Miskan hakuvuoro tiheässä kuusikossa jonka reunalta se oli muutamankymmenen metrin päästä nähnyt ja kuullut kaiken... Ja tietenkin 5 sekunnin kuluttua laitettuani ylikierroksilla käyvän Miskan hakuun lintuja löytyi... Kukaan ei oikeasti nähnyt mitä tapahtui, lintujen perässä pellolle se ei juossut, mutta ei myöskään luokse tullut heti ja vihdoin sen tullessa karkottui vielä lintu. Tuomari esitti arvelunsa tilanteen kulusta ja antoi tuomioksi sulkemisen. Niin siis Cardakin oli kokeessa ja palkittiin... tietenkin. 

26.10.

Taas laitettu yksi uusi kuva. Kun ei ikinä noilla jäljestyskeikoilla ole kameraa mukana (ja yleensä ne tapahtuvat vieläpä pimeään aikaan), niin kuva on hieman epäselvä koska on kännykällä otettu.


18.10.

Lisäilty taas kuvia sekä omien koirien että kasvattien albumiin. 
Loppukesän ja syksyn aikana onkin jo touhuttu kaikenlaista... kyyhkyjä, hanhia, metsäkanalintuja ja peltokanoja, carda on myös purkanut agressioita supikoiriin sekä ollut jäljestämässä.

Yksissä metsäkokeissa (täällä Vihdissä) koiramme olivat myös elokuun lopussa. Carda oli ainoa koira kokeessa, joka löysi lintuja ja onnistui käsittelemään niitä ja oli siis ainoa palkittu kaikkiaan 15 osallistuneesta, tosin senkään päivä ei mennyt ihan putkeen, pikku mokailua pitkin päivää. Miskan hakuvauhti ja laajuus oli omaa luokkaansa, mutta lintutilanteita ei saatu.

Syyskuussa suuntasimme jälleen Pohjois-Karjalaan lapsinemme ja koirinemme ja Metka omistajineen matkassa mukana. Lintuja löysimme kohtuudella, Miska varsinkin oli hyvä löytämään koska sen haku on aivan järjettömän laajaa, mutta se lintujen kanssa toimiminen ei tunnu vakiintuvan sellaiseksi kuin pitäisi. Se käyttäytyy kuin pentu, välillä toimii ihan ok ja seuraavassa hetkessä hillintä taas pettää.

18.9.

Omien koirien kuva-albumiin lisätty muutama otos toissaviikonlopun puuhista...
..eli hanhia suun täysiltä.

19.8.

Lisätty "Meten" lonkkakuvaustulos: A/A


2.8.

Käytiin tänään vesityökokeessa kummankin koiran kanssa ja molemmat, sekä Carda että Miska saivat täydet pisteet ! Toivottavasti hyvä tahti jatkuu syksyllä maastossa...


23.7.

Lisätty muutama kuva kasvattien tapaamisista Pohjoisen reissultamme. Lisäksi vaihdoin hieman kesäisempiä kuvia palapeleihin (korkea aika...!) ja täydensin Mindyn näytt.tuloksia.


21.3.

Lisätty tänään otettuja ihan tuoreita kuvia Cardan itse löytämästään ja haukkumalla tiedottamasta löydöstään metsässä. Kiukkuisesta ja sisukkaasta vastustajasta huolimatta Carda ei saanut naarmuakaan, mutta supi menetti henkensä.


14.3.

Omat lapset tykkäävät kovasti noista peleistä... varsinkin kun on tuttuja otuksia kuvissa, joten lähinnä heitä varten laitoin pari palapeliä lisää sivuille. Saa niitä toki muutkin ratkoa...
Hauskaa pääsiäistä ja kevään alkua kaikille !


20.2.

Heh heh... Kun ei ole muuta kerrottavaa, niin laitoin sivuille pari peliä ajanvietteeksi. Eli jos tylsistyttää tai lapsettaa tai lapsia tylsistyttää, niin valikon alimmaisena on isomünsteri-aiheiset palapeli ja muistipeli, ei varmaan ole sellaisiakaan ennen monelle vastaan tullut... Eikun nopeusennätyksiä tekemään...


04.02.

Järjestimme taas jo perinteeksi muodostuneen tapaamisen fasaanitilalla 2-3.2. Tällä kertaa olimme varanneet tilalta mökin koko viikonlopuksi. Porukkaa olisi mahtunut mukaan enemmänkin, mutta paikalla olijat ainakin tuntuivat nauttivan. Laitoin heti tuoreeltaan kuvan osallistujista metsästys/tapaamiseen. Viikonloppu onnistui mainiosti, vaikka sää ei kaikkein miellyttävin ollutkaan. Moni koira toimi jo ihan niinkuin pitääkin. Saaliistakin huomasi että M-koiruudet ovat jo melkoisen taitavia. Jopa meidän Miskakin yllätti ja peräänmenoja (vai pitäisikö sanoa 'tyylipuhtaita paukkunoutoja', kuten metsästys-dvd:tä la illalla katsellessamme opimme asian ilmaisemaan...) lukuunottamatta toimi ihan hienosti, jopa hieman vaikeammissakin tilanteissa.
Lisäksi lisäsin Cardalle ja Miskalle suorat linkit münsterikerhon ims-galleriaan.


26.01.

Hahmottelin jatkoa kertomukseen koirien vaiheista "Tarinaa" -sivulle. 


25.01.

Sain vihdoin naputeltua "juttu-gallerian" ajantasalle valmiiksi. Kirjoitusvirheitä on varmaan siellä täällä paljon, korjailen niitä sitten jos huomaan... tai joku
huomauttaa...
Lisäsin myös koirille kokotietoja ja vapaamuotoisia luonnehdintoja kasvateille. Ovat siis omia arvioitani... (=älkää ottako liian tosissaan) ja muuttelen ja lisäilen niitä tarvittaessa.


22.01.08

Uutta tietoa tulee nyt alkuaikoina vähän väliä enkä raportoi ihan jokaisesta muutoksesta nyt aluksi.

Nämä sivut on aloitettu 19.01.2008

Toivottavasti näiltä sivuilta löytyy mukavaa luettavaa ja katsottavaa. Olen tarkoituksella jättänyt mm. sukutaulut yms pois, koska ne on helposti löydettävissä SSK:n tietokannasta tai vaikkapa SKL:n koiranetistä. Myös itse rodusta löytyy tarpeeksi kattavasti tietoa münsterikerhon sivuilta. (Jos olet kiinnostunut rodusta, lue ehdottomasti jalostuksen tavoite ohjelma!) Etusivun linkeistä pääset etsimään lisää tietoa koirista ja rodusta.

Latest comments