2009 Uutisia, kuulumisia, ajankohtaista & päivityksiä...
Täältä löytyy ajankohtaiset kuulumiset, tulokset ym asiat ja tapahtumat, sekä vinkit päivityksistä jne ...

Oikein hyvää ja rauhaisaa Joulun aikaa, sekä Onnea ja menestystä alkavalle vuodelle 2010 !!!

29.11.

Huh huh, johan on pitänyt kiirettä ja tohinaa. En ole ehtinyt edes mitään tuoreita kuulumisia ja kuvia laittaa (Eipä niitä ole paljoa ehditty ottakaan). Nyt kuitenkin on laitettu muutama kuva pennuista ennen luovutusta ja sitten omien koirien kuviin Nellistä 8vk.

Pennut lähtivät ajallaan sitten omiin koteihin. Osa on osoittanut melkoista tarmokkuutta ja vaatinut tuoreilta omistajiltaan hieman enemmänkin paneutumista asiaan, mutta kaikki ovat kuitenkin päässeet jo hyvään yhteiselämän alkuun. Muutama pentu on osoittanut jo vahvoja seisontataipumuksia ja toivottavasti hommat jatkuvat samansuuntaisina kaikkien osalta.

Meille jäänyt Nellinoorakin heräsi 8vk iässä yhtenä päivänä kanihäkillä ja on siitä lähtien seisoskellut hyvin tiivisti ja pitkään kaneja. Carda oli aivan samanlainen pienenä ja toivottavasti Nelli sitten seuraa äitinsä jalanjälkiä metsästyskoiran urallaan. Muutenkin Nellissä näkyy ihan kaikessa toiminassa äidin käyttäytyminen ja toimintamallit niin hyvässä, kuin pahassakin... hermojamme on koeteltu aika lailla ja yritämme vaan muistella, että noin se Cardakin koetteli ja hyvä siitä tuli. On kyllä kieltämättä välillä huvittanutkin, miten voi pentu toistaa ihan samoja eleitä ja kepposia kuin äitinsä pienenä ? Täytyy olla jotenkin samanlaista sisäsyntyistä kieroutunutta mielikuvitusta ja muutoinkin luulee itsestään usein vähän liikoja...

Cardalla on ollut melko runsaasti jäljestyskeikkoja syksyn aikana, pahimmillaan (tai miten sen ottaa) muutama keikka viikossa. Mukavaa oli kun tänään naapuriseuran "kadonnut" peurapukki löytyi sen avulla hyvin nopeasti, kun alla oli pari kolarijäljestystä joista ei lievästi loukkaantuneita elukoita saatu lopetettua pitkistä seuraamisista huolimatta edes seuraavana päivänä.
 
Miskan kanssa oltiin menossa kokeisiin, mutta sepä aloitti sopivasti juoksun keskellä parasta koekautta. Osaa sekin ajan valita sille yhden kerran vuodessa olevalle ajallensa. No nyt alkaa jo olla lopuillaan ja on jo intoutunut leikkimään pikkusiskonkin kanssa, jolle aluksi oli niin mustasukkainen :) Meillä on muutenkin ollut aika härdelli koiraperheen kanssa (ihan kuin erittäin 'tarmokkaiden' poikien yrittäjävanhempien perheessä ei muutenkin olisi haastetta tarpeeksi) Eli laumassamme on väliaikaisesti 4 koiraa; Vilkas pikkuriiviö ja sen ylihuolehtivainen ja -innokas äiti, juoksuaikainen nuorehko lapsellisen vilkas narttu ja vieras nuori uros. Mutta kunnialla on selvitty ja koiratkin voivat kaikki hyvin ja tulevat keskenään juttuun mukavasti.  

25.10.

Laitettu muutama uusi kuva pennuista... ja yritän vielä saada lisääkin ennen luovutusta.

Pennuista on kehittynyt oikein hienoja koiranalkuja ja ovat luonteiltaan tasapainoisen oloisia. Autoiltukin yms. on eivätkä ole olleet juuri moksiskaan, eikä el.lääk. tarkastus ja tatuointikaan tuntuneet järkyttäneen niitä. itse olemme erittäin tyytyväisiä pentuihin ja erityisesti että saimme mitä toivoimme; eli pentulaumassa on porukasta erottuva tyttö, joka "ajattelee itsenäisesti" ja ottaa mitä haluaa ja menee minne lystää kenestäkään välittämättä. Nelli toistaa äitinsä käyttäytymismalleja (niin hyvässä, kuin pahanteossakin :) ja tuntuu niin tutun oloiselta, kaikenkukkuraksi se on aivan äitinsä näköinenkin... Se kun tapittaa suoraan silmiin tai seisoo häntä sojottaen tilannetta tarkkaillen, on näky aivan kuin Cardan pentukuvissa. Tulevaisuus sitten näyttää kehittyykö siitä yhtä mainio metsästyskoirakin kuin äiti on.

12.10.

Pennuista on lisätty yksi kuva ja video sivuille. Useampikin video olisi ollut,
mutta ei onnistunut lataaminen, täytyy yrittää toisella koneella myöhemmin.

Miskasta on myös muutama otos pohjois-Karjalan reissulta lisätty. Se toimi loppureissun ajan kuten taitavan kanakoiran pitääkin mettälinnuilla ja saaliskin oli sen mukaista... 

5.10.

Muutamia uusia kuvia pennuista löytyy kuvasivulta...

Miska on muutamana viimepäivänä Juran kanssa reissussa yllättänyt ja alkanut saada hermonsa kuriin, vaikka lintutilanteita olisi päivän aikana ollut runsaamminkin. Eli onnistuneita tilanteita on alkanut tulla ihan jatkuvalla syötöllä, näinköhän se alkaisi aikuistua kun on ihan yssikseen ilman äippää mettässä. 

30.9.

Kaikki pennut on nyt varattu. Pennuista on laitettu vähän kuvia viime viikolta N-pentueen omalle kuvasivulle ja lisäksi yksi videopätkä. Niistä on tullut mekastava ja vaativa pikkukoiralauma ja ovat saaneet maistella parina päivänä vähän koiranruokaakin ja hyvin on osattu heti syödä.

Miska on parhaillaan Juran kanssa Pohjois-Karjalassa mettällä ja on jopa kunnostautunut niin, että kotonamme oleva täytetty ukkometso saa nyt hienon puolison kaverikseen. On jokunen muukin lintu jo tullut, mutta aina välillä tilanteissa ei sen hermot pidä vaan pöllyttää linnut ylös kuin mikäkin kakara eli sitä paljon odotettua varmuutta ei tunnu edelleenkään löytyvän. Velipoika Metkakin on taas reissussa mukana ja saaliin makuun on sekin isäntineen päässyt. Miskasta on laitettu omien koirien kuviin muutama otos alkaneen kauden "töistä".

22.9.

Yksi urospentu kotia vailla !!! Peruutuksen vuoksi on yksi poika jälleen varattavissa.

Pennut ovat kovasti kasvaneet ja pulskistuneet. Carda on ehkä vähän yli-innokas äiti... Se hoitaa ja syöttää niitä lähes taukoamatta ja pennuista on tullut varsin pyöreitä pikku palleroita, joista äiti huolehtii vielä täysillä. Kyllähän ne jo omin jaloin yrittävät paikasta toiseen siirtyä, mutta kumolleen useasti kellahtavat. Myös silmät ovat auenneet.
Lapsemme katoavat aina välillä ja löytyvät sitten pentulaatikosta istumasta nukkuvia pentuja syleissään ja pennutkin ovat ihan selvästi leimautuneet lapsiimme ja rauhoittuvat heti heidän syleihinsä... Carda myös hyväksyy oman perheemme, lapset mukaan luettuna yllättävän hyvin "pesäänsä", mutta vieraat saavat kyllä terävät tuijotukset jos edes vilkaisevat kohti vauvalaatikkoa.

16.9.

Laitettu eka video pikkuisista vajaa kolmen vrk:n ikäisinä...
Kaikilla pennuilla on myös jo tuleva koti tiedossa. 

12.9.

KUVIA UUSISTA PENNUISTA LAITETTU !!!
N-pentueelle on tehty oma kuvasivu, johon lisäsin ensimmäiset kuvat.

Viisi 4 päivän ikäistä TARMOKASta pientä isomünsterin alkua voivat hyvin ja Carda nauttii äitiydestä. Sen elämän tarkoitukset ovat selkeästi "työ" monipuolisesti metsästyksen saralla sekä hellä ja huolehtiva äiti. Pikkuisetkin ovat jo kasvaneet ja kehittyneet silmin nähden, eikä niiden liikkumistakaan voi enää nimittää puhtaasti ryömimiseksi, vaan pikemminkin ne "konttavat" jalkojensa varassa ja kiipeilevät vauhdikkaasti esteiden yli. Punnituskin on operaatio sinänsä, koska eivät pysy käyttämässäni korkealaitaisessa kulhossa enää sekuntiakaan.

12.9.

Selostus muutaman viimepäivän tapahtumista, sekä suruista, että iloista:
Carda vointi oli lopputiineydestä huono ja syykin sitten selvisi. Eli synnytyksen oltua jo yön yli käynnissä, eikä seuravaan iltapäivään (8.9.) mennessä ollut tullut yhtään pentua ulos, vaan Cardasta alkoi vuotaa ainoastaan runsaasti vihreää nestettä, jouduttiin sille tekemään pikainen sektio.
Sektiossa löytyi kohdusta toiselta puolelta kaksi jo aiemmin kuollutta pentua, jotka olivat ilmeisesti pääsyynä normaalin synnytyksen epäonnistumiseen ja sairastuttivat myös Cardaa loppuraskaudesta. Samalla puolella kohtua oli myös 4 muuta pentua, joista kaksi (2u) oli jo kärsinyt niin etteivät selvinneet elävänä, sekä kaksi (2u), jotka olivat kyllä hengissä, mutta olivat hyvin pieniä ja laihoja, sekä selvästi kärsineet jo pilaantumaan alkaneiden sisaruksien seurasta.
Toisella puolella oli vastaavasti viisi hyvän kokoista ja kuntoista pentua (3u + 2n). Pienistä pojista ensimmäinen lopetettiin n.1vrk iässä, sen täytyttyä nesteillä (lähetettiin varmuuden vuoksi Eviraan tutkittavaksi) ja toinenkin 2vrk iässä (avattiin samantien, ja oli muutoin ok, paitsi suolisto ei ollut ihan kunnossa). Pienien poikien kehitys oli ilmeisesti kärsinyt niin, että olivat vähän niinkuin keskosia. 
Mutta iloista on, että ne toisen puoliskon viisi pentua olivat sitten vahvoja ja terhakoita. Meistä onkin nyt ihan outoa kun kaiken kaaoksen jälkeen saamme seurata onnellista koiraperhe-elämää ja tehtävämme on vain viedä Carda välillä ulos ja tarjoilla sille pentujen hoidon lomaan ruokaa ja juomaa. Cardankin vointi koheni heti leikkauksen jälkeen ja se on meistä uskomattoman hyväkuntoisen oloinen kaiken tuon jälkeen ja hoivailee rauhallisesti vauvojaan, edes leikkauksen jäljet eivät näytä sitä vaivaavan yhtään.   

9.9.

Carda jouduttiin eilen (8.9.) leikkaamaan ja sillä on nyt 7 (5+2) pentua. Pentuja oli kaikkiaan 11 kpl, mutta 2 oli kuollut jo aiemmin kohtuun ja 2 poikaa menehtyi synnytyksen yhteydessä.

28.8.

Cardan kanssa käytiin eilen röntgenissä, ajatuksena varmistaa pentujen määrä synnytystä silmällä pitäen. Mutta sillä on taas niin paljon pentuja, ettei varmaa lukumäärä saatu selville; n.10 pentua, ehkä enemmänkin... Eläinlääkäriämme huvittaa Cardan hedelmällisyys, mutta itse olemme tosi huolissamme miten asiat sujuvat, kun ikääkin on ja sillä on jo nyt raskasta ison mahansa kanssa, eikä syöminenkään oikein suju kunnolla enää. Jos prosessi saa onnellisen päätöksen, niin muutamia hyviä koteja on vielä hakusessa...

25.8.

Pentuja sivulle laitettu pari kuvaa Cardan isosta pentumahasta kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa. Täytyy myöntää että pelonsekaisin tuntein seuraamme mahan hurjaa kasvua, sillä pentuja vaikuttaa olevan jälleen reilusti, vaikkei se olisi ollut toivottavaa enää tuolla iällä. Ylihuomenna röngenistä saamme sitten helpotusta tai vahvistusta epäilyihimme... 

13.8.

Omien koirien kuviin laitettu tänään otettu kuvasarja pellon laidasta. Kyyhkystyksen "oheistuotteena" Miska löysi pudonneen kyyhkyn lähettyviltä supikoiran penikan ja piteli sitä aloillaan (painoi päällään maata vasten). Cardan tullessa vähän myöhemmin paikalle, Carda tietenkin rosvosi sen ja puri hengiltä. Käskimme Cardan hetken päästä irrottaa ja pistimme sen kauemmaksi maate, jotta näkisimme mitä Miska tekee kun äiti poistettiin paikalta. Iloksemme Miskakin otti supikoiran reippaasti suuhun ja kanniskeli sitä ylpeänä.

Cardan maha on kasvanut taas aika vauhdilla, toivomme kuitenkin ettei sillä olisi tällä kertaa kauhean suurta pentuetta ikänsäkin takia ja että pentue saataisiin onnistuneesti maailmaan. 

Vesityö kokeissa on käynyt myös ainakin Sepe ( Meikäpoika ) ja se otti heti täydet 5 pistettä.   

Lisäksi ajantasaistin ja täydensin nyt samalla Cardan ja Miskan kuvauksia tekstien osalta. 

4.8.

Miska kävi tänään vesityökokeessa. Ihan nappiin ei mennyt, mutta harjoittelukertoihin (peräti yksi kerta koko kesän aikana...) nähden olemme ihan tyytyväisiä sen saamaan 4 pisteeseen.

30.7.

Kasvattien kuva-albumiin laitettu kuvia viime viikkoiselta kesäreissultamme pohjoiseen, johon kuuluu tietenkin myös tuttujen tapaaminen...
Tietoja lisäilty myös pentuja-sivulle ja tehty suora linkki pentueen isän "Platen" tietojen yms. etsimiseen muualta netistä

28.7.

Lisätty tulevan pentueen vanhempien kuvia ja vähän tietoa PENTUJA -sivulle. Nyt vaikuttaa siltä, että Carda odottaisi todella pentuja, lähiaikoina asia sitten varmistuu.
Päivitetty myös M-kasvattien kuvauksiin Mikille ja Mellille tämän kesän parannellut näyttelytulokset.
 
6.7.

KATSO: PENTUJA -sivu !!!

Jos kaikki sujuu hyvin, on syksyllä taas tarjolla TARMOKKAITA metsästyskoiran alkuja !

vanha rouva " CARDA " (Carda vom Isseltal FIN25210/01, katso Cardan oma sivu ! ) on astutettu 5.7.09 ...
nuorella ELMER AV HUNDREMETERSKOGEN:lla, FIN22063/06 alias " PLATTE "
 
Pentueen isä edustaa eri sukulinjoja ja on useamman sukupolven nuorempi kuin Cardan ekan pentueen isä ja näin ollen yhdistelmä poikkeaa edelliskerrasta oleellisesti muuten paitsi Cardan osalta. 

Cardalla on käyttömeriittejä riittävästi, sekä virallisia että ihan käytännön touhuista vähän joka saralta mitä näiden kanssa vaan voi tehdä; se on uskomattoman varmatoiminen ja monipuolinen työkoira. Ulkopuoliset tahot voivat myös vahvistaa "meidän kertomuksiamme".

Pentueen isä "Platte" on nuorempi kuin Cardan edelliset jälkeläiset, joten sen koe- ja käyttöura on vasta edessä. Toivottavasti ensi syksyn aikana sekin saa koenäyttöjä kasaan. (vesityökokeesta on jo lupaavasti 5 pistettä...) Rakenteen puolesta näyttöjä sillä jo on ja Cardan kohdalla suurin "rakenneongelma" eli huonot kulmaukset ovat vastaavasti pentueen isällä kunnossa. 

Suvultaan Norjassa syntynyt "Platte" on yhdistelmä Norjalaista
(emä synt. Norjassa ja suku juontaa juurensa mm. Tanskan kautta Saksaan) ja Saksalaista (Ruotsissa asuva isä syntynyt Saksassa) ja edustaa siis nimenomaan käyttökoira sukuja.

17.2.

Lisää iloisia uutisia: Sepe palkittiin toistamiseen Kaer-kokeen avoimessa luokassa eilen Tammisaaressa. Tuloksena oli jälleen AVO3 (54pist).

11.2.

Lisäsin nyt sitten niitä kuvia albumiin. Uudistin myös joidenkin koirien kuvia kasvatit sivulla, niin että joka koirasta on nyt kaksi kuvaa. Etusivullekin laitoin yhden linkin lisää ja sepustin tarinaa sivulle pohjustusta jatkokertomukselle. Myös palapeleistä voi käydä ratkomassa esiin uusia kuvia.

8.2.09

Ensiksi iloisia tulosuutisia; Sepe eli Tarmokas Meikäpoika sai tänään Tammisaaressa Kaer F kokeesta AVO3 (55 pist) tuloksen ! Nyt on sitten tulostili avattu avoimessakin luokassa... Onnittelut omistajille !

Meillä oli myös viime viikonloppuna tapaaminen jo tutuksi käyneellä porukalla fasaanitilalla. Joidenkin koirien omistajat pääsivät nauttimaan kerta toisensa perään onnistuneista riistatilanteista ja osa hioi vielä taitojaan fasaanien kanssa. Iltaisin jutusteltiin ja saunottiin sekä testailtiin osumatarkkuutta laserhirviradalla. Mukavaa oli, kiitos siitä kaikille mukana olleille.
Laitoin kuvasivulle jo muutaman valokuvan viikonlopusta, mutta lisään niitä vielä lähiaikoina, kunhan vaan kerkiän. Muitakin kuvia on vielä tältä talvelta näytille tulossa.

Latest comments